Cheesecake

Vanilkový cheesecake s malinovou a čokoládovou polevou

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonalé spojenie chutí vďaka jemnej vanilke, kyselkavým malinám a sladučkej čokoláde.

12
porcií
30 minút
príprava
60-70 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  2. Krém: Mascarpone, tvaroh, jogurt a smotanu zmiešame, pridáme vanilkový cukor a vajcia. Premiešame a vylejeme na korpus. Pečieme vo vodnom kúpeli 60-70 minút na 160 stupňov.
  3. Malinová poleva: Maliny uvaríme s cukrom, poprípade môžeme pridať Zlatý klas pre lepšie stuhnutie. Nanesieme na vychladený upečený cheesecake.
  4. Čokoládová poleva: Čokoládu pridáme do horúceho mlieka, dohladka vymiešame a polevu dáme na malinovú vrstvu. Vrch dozdobíme podľa seba. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.