Cheesecake
Vanilkový cheesecake s malinovou a čokoládovou polevou
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonalé spojenie chutí vďaka jemnej vanilke, kyselkavým malinám a
sladučkej čokoláde.
12 porcií |
30 minút príprava |
60-70 minút na 160 °C |
Postup
- Korpus: Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- Krém: Mascarpone, tvaroh, jogurt a smotanu zmiešame, pridáme vanilkový cukor a vajcia. Premiešame a vylejeme na korpus. Pečieme vo vodnom kúpeli 60-70 minút na 160 stupňov.
- Malinová poleva: Maliny uvaríme s cukrom, poprípade môžeme pridať Zlatý klas pre lepšie stuhnutie. Nanesieme na vychladený upečený cheesecake.
- Čokoládová poleva: Čokoládu pridáme do horúceho mlieka, dohladka vymiešame a polevu dáme na malinovú vrstvu. Vrch dozdobíme podľa seba. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.