Nóri ho nazývajú Verdens beste, čo v preklade znamená "najlepšie na svete". Oni, ale nepoznajú šikovné slovenské Varecháčky :). Je však chutný a koho Zobraziť celý popisNóri ho nazývajú Verdens beste, čo v preklade znamená "najlepšie na svete". Oni, ale nepoznajú šikovné slovenské Varecháčky :). Je však chutný a koho zaujme, nech sa páči.
na 165 °C
Suroviny
| 125 g |
|
| 125 g |
|
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 75 g |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Krém: | |
| 80 g |
|
| 6 PL |
|
| 0,5 l |
|
| 2 bal. |
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
| Sneh: | |
| 5 ks |
|
| 225 g |
|
| 100 g (alebo mandle) |
|
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme s cukrom a po jednom pridávame žĺtka. Do vymiešaného základu zapracujeme múku zmiešanú s pr. do pečiva a vanilkou. Nakoniec pridáme mlieko. Premiešame a natrieme na plech (použijeme papier na pečenie).
-
2
Z 5 bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Navrstvíme ho na žĺtkové cesto, posypeme mandľami (alebo orechmi). Pečieme približne 25 - 30 minúť pri 165 °C na spodku rúry.
-
3
Z maizeny, cukru, mlieka uvaríme hustý puding. Pridáme rumovú esenciu podľa chuti, ale originál má výraznú rumovo-vanilkovú príchuť. Do vychladnutého pridáme vyšľahanú šľahačku.
- 4
Upečené vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme, jednu časť natrieme plnkou, prikryjeme druhou časťou a hotovo.. Necháme stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









páči sa mi 5*
varecha.pravda.sk/magazin/kucharska-kniha-na-varecha-sk/1...