Vanilkovo-rumový zákusok
Autor receptu: nordlys
Nóri ho nazývajú Verdens beste, čo v preklade znamená "najlepšie na svete". Oni, ale
nepoznajú šikovné slovenské
Varecháčky :). Je však chutný a koho zaujme, nech sa páči.
Postup
- Maslo vyšľaháme s cukrom a po jednom pridávame žĺtka. Do vymiešaného základu zapracujeme múku zmiešanú s pr. do pečiva a vanilkou. Nakoniec pridáme mlieko. Premiešame a natrieme na plech (použijeme papier na pečenie).
- Z 5 bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Navrstvíme ho na žĺtkové cesto, posypeme mandľami (alebo orechmi).
Pečieme približne 25 - 30 minúť pri 165 °C na spodku rúry.
- Z maizeny, cukru, mlieka uvaríme hustý puding. Pridáme rumovú esenciu podľa chuti, ale originál má výraznú rumovo-vanilkovú príchuť.
Do vychladnutého pridáme vyšľahanú šľahačku.
- Upečené vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme, jednu časť natrieme plnkou, prikryjeme druhou časťou a hotovo..
Necháme stuhnúť v chladničke.