Vanilkovo-hroznový dezert bez mlieka

Autor receptu: dada777

Lahodný dezert, ktorý je možné podávať vychladený na osvieženie, ale aj teplý v chladnejších dňoch. Dezert je vhodný pre bezmliečnu diétu, vegetariánov a vegánov. Je pripravený z rastlinného mlieka a rastlinného pohánkového jogurtu. Môžete si ho však pripraviť aj z kravského mlieka a jogurtu.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, masla, vanilky, cukru a Zlatého klasu za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou. Ak chceme podávať ako studený dezert, tak dáme schladiť do chladničky.
  2. Bezkôstkové hrozno rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pohánkový jogurt a cukor múčka podľa chuti (podľa kyslosti hrozna) a znovu dobre rozmixujeme.
  3. Po vychladnutí puding z misiek opatrne vyklopíme na tanierik, ozdobíme polovičkami hrozna, polejeme hroznovou omáčkou a jemne posypeme kakaom. Dezert môžeme podávať teplý alebo dobre vychladený. Dobrú chuť!