Čokoládový cheesecake
Vanilkovo-čokoládový cheesecake s karamelovou vrstvou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
55 (+ chladenie) minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Sušienky a mandľovú múku vložíme do sekáčika a rozmixujeme. Pridáme zmäknuté maslo a opäť mixujeme, vznikne kompaktná hmota. Dno uzatvárateľnej tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Na dno nasypeme sušienkovú hmotu, vytvoríme z nej aj okraje po celej výške formy a dôkladne utlačíme. Vložíme do mrazničky a necháme 20 minút stuhnúť.
- Na plnku vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom na hladký krém. Na záver vmiešame žĺtky a vanilkovú pastu. Asi tretinu krému preložíme do misy.
- Nasekáme čokoládu a v malom hrnci nad vodným kúpeľom ju rozpustíme, necháme vychladnúť na teplotu tela
a vmiešame ju do tretiny krému, ktorý sme si odložili do misky.
- Čokoládový krém nalejeme na sušienkový základ, zarovnáme a necháme 10 minút odpočívať v mrazničke.
- Na stuhnutú čokoládovú vrstvu nalejeme vanilkový krém, zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C na teplovzdušnom režime asi 55 minút. Potom rúru vypneme a koláč v nej necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč uložíme do chladu na 2 – 3 hodiny alebo do druhého dňa.
- Tesne pred servírovaním povrch koláča rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom a pomocou plynovej pištole roztavíme na karamelovú vrstvičku.
|