Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept)
	        Autor receptu: jeanny11
	         
	        
	        Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina 
spolu so mnou si ho nevie vynachváliť. 
| 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.
 - V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.
 - Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.
 - Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.
 - Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme  ho do formy.
 - Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom,  posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.
 - Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.
 - Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.
 - Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.