Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept)
Autor receptu: jeanny11
Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina
spolu so mnou si ho nevie vynachváliť.
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.
- V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.
- Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.
- Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.
- Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme ho do formy.
- Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom, posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.
- Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.
- Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.
- Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.