Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept)

Autor receptu: jeanny11

Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina spolu so mnou si ho nevie vynachváliť.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.
  2. V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.
  3. Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.
  4. Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.
  5. Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme ho do formy.
  6. Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom, posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.
  7. Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.
  8. Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.
  9. Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.