Vanilkové muffiny z ryžovej múky
Foto: novalim
Najjednoduchšie muffiny bez lepku si pripravíte z našej zmesi na Muffiny. Ak si chcete dnes vyskúšať niečo nové, potom vás pozývame na malú virtuálnu Zobraziť celý popisNajjednoduchšie muffiny bez lepku si pripravíte z našej zmesi na Muffiny. Ak si chcete dnes vyskúšať niečo nové, potom vás pozývame na malú virtuálnu ochutnávku nového receptu. Z našej NOVALIM ryžovej bielej múky sme napiekli 100 % bezlepkové, vanilkové muffiny s osladenou šľahačkou. Mäkkučké, nadýchané a tá chuť! Vyskúšajte.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
2 ks |
|
160 g |
|
1 štipka |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
120 ml |
|
120 ml (môže byť aj mandľové) |
|
50 ml (osladená) |
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a do formy na muffiny rozložíme papierové košíčky.
- 2
Kryštálový cukor a vajcia vyšľaháme do nadýchanej bledej peny a potom do nej prisypeme ryžovú múku NOVALIM zmiešanú s kypriacim práškom a xantánovou alebo guarovou gumou. Pridáme soľ, vanilkový cukor, olej a mlieko a minútu premiešame mixérom.
- 3
Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme asi 25-30 minút, kým je povrch muffinov sfarbený do zlatohneda a na dotyk pružný.
- 4
Muffiny necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme osladenou šľahačkou (pre bezlaktózovú verziu použite rastlinnú šľahačku).
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu