Vanilkové lievance
Vanilkové lievance s medom
Autor receptu: redakcia
Postup- Vajcia s medom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Primiešame mlieko. Namiesto klasického mlieka sa dá použiť aj ryžové alebo pohánkové. Múku zmiešame s práškom do pečiva a dôkladne primiešame k vajíčkovej hmote. Namiesto klasickej múky môžeme použiť aj hladkú špaldovú, ktorá má jemnú orieškovú chuť.
- Panvicu potrieme maslom, rozohrejeme ju na miernom ohni. Pomocou malej naberačky tvarujeme lievance.
- Keď sa začnú po chvíli na povrchu lievancov robiť bublinky, opatrne otočíme
a opekáme aj z druhej strany. Lievance by mali mať zlatistú farbu.
- Podávame posypané bobuľovým ovocím, mandľami a poliate medom.
|