Vanilkové lievance

Vanilkové lievance s medom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Vajcia s medom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Primiešame mlieko. Namiesto klasického mlieka sa dá použiť aj ryžové alebo pohánkové. Múku zmiešame s práškom do pečiva a dôkladne primiešame k vajíčkovej hmote. Namiesto klasickej múky môžeme použiť aj hladkú špaldovú, ktorá má jemnú orieškovú chuť.
  2. Panvicu potrieme maslom, rozohrejeme ju na miernom ohni. Pomocou malej naberačky tvarujeme lievance.
  3. Keď sa začnú po chvíli na povrchu lievancov robiť bublinky, opatrne otočíme a opekáme aj z druhej strany. Lievance by mali mať zlatistú farbu.
  4. Podávame posypané bobuľovým ovocím, mandľami a poliate medom.