Vanilkové kocky
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal (40 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na náplň: | |
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal (40 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh a krátko zapracujeme do peny. Zlatý klas a múku preosejeme a opatrne vmiešame do cesta. Hladké cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm), ktorého dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre. <br /><br /> Elektrická rúra: 200°C <br /> Teplovzdušná rúra: 180°C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
- 2
 Plát ihneď po upečení vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier opatrne stiahneme a plát rozkrojíme na 3 obdĺžniky.
- 3
 Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, zlatého klasu a cukru puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Želatínu namočíme podľa návodu, mierne vyžmýkame, prilejeme rum a pri miernej teplote necháme rozpustiť. Smotanu ušľaháme dotuha a po častiach zamiešame do náplne. 2-3 PL náplne vmiešame do rozpustenej želatíny a vmiešame späť k náplni. Odložíme do chladničky asi na ½ hodiny vychladiť. Len čo začne náplň tuhnúť, pláty natrieme, spojíme, potrieme aj boky a hornú stranu. Pomocou vidličky vytvoríme ozdobu a odložíme asi na 4-5 hodín na chladné miesto.
- 4
 Na prípravu hviezdičiek rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale a v tenkej vrstve rozotrieme na papier na pečenie. Po stuhnutí vykrojíme vykrajovačom alebo nožom z polevy hviezdičky. Múčnik nakrájame na kocky a ozdobíme. Uchovávame v chlade.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu