Vanilkové kocky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
45 minút príprava |
10 minút na 180-200 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh a krátko zapracujeme do peny. Zlatý klas a múku preosejeme a opatrne vmiešame do cesta. Hladké cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm), ktorého dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre.
<br /><br />
Elektrická rúra: 200°C <br />
Teplovzdušná rúra: 180°C <br />
Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br />
Doba pečenia: asi 10 minút
- Plát ihneď po upečení vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier opatrne stiahneme a plát rozkrojíme na 3 obdĺžniky.
- Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, zlatého klasu a cukru puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Želatínu namočíme podľa návodu, mierne vyžmýkame, prilejeme rum a pri miernej teplote necháme rozpustiť. Smotanu ušľaháme dotuha a po častiach zamiešame do náplne. 2-3 PL náplne vmiešame do rozpustenej želatíny a vmiešame späť k náplni. Odložíme do chladničky asi na ½ hodiny vychladiť. Len čo začne náplň tuhnúť, pláty natrieme, spojíme, potrieme aj boky a hornú stranu. Pomocou vidličky vytvoríme ozdobu a odložíme asi na 4-5 hodín na chladné miesto.
- Na prípravu hviezdičiek rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale a v tenkej vrstve rozotrieme na papier na pečenie. Po stuhnutí vykrojíme vykrajovačom alebo nožom z polevy hviezdičky. Múčnik nakrájame na kocky a ozdobíme. Uchovávame v chlade.
|