Vanilková bomba (fotorecept)

Autor receptu: eldina

pre každého, kto miluje v ústach chuť vanilky..:)

60 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Potrebujeme: /do zákusku som použila aj banán, aj ked by sa viac hodili jahody či maliny, ale na tie si ešte počkám/...:)...Heru či Palmarín majte izbovej teploty.
  2. najprv je dobré začať uvarením pudingu, nakoľko ho potrebujeme vychladnutý..500 ml mlieka dať variť /pridávam do pudingu vždy trochu masla, vtedy neprihorí/...žĺtky rozmiešať so 150 ml mlieka, pridať pudingy v prášku a dobre vymiešať...ked mlieko vrie, priliať žĺtkovú masu a miešať, kým nezhustne..potom prikryť igelitom a nechať vychladnúť/aby sa nevytvorila koža/...
  3. Cesto: z bielkov vymiešať sneh, pridať cukor, múku, olej, puding /prášok/
  4. -vyliať na plech, vystlaný papierom na pečenie.../veľký plech/
  5. piecť na 160 °C cca 20-25 minút... po 10 minútach je zhora hnedé, vtedy ho prikryte papierom na pečenie, aby nezhorelo../cesto je tenunké,preto/
  6. ked vychladne, dať z neho dolu papier-opatrne, je tenké/ak by nešlo, otočiť papierom hore a prikryť na chvíľu mokrou utierkou, vtedy pekne zíde/....nakrájať po dĺžke na tri dlhé pláty..
  7. ked vychladol puding, vymiešať v miske Heru/či Plamarín/ s práškovým cukrom.., pridať k pudingu- dobre vymixovať, šľahačku i vanilkový cukor vyšľahať a zmiešať s pudingom..
  8. 1.a 2. plát natrieť plnkou a na plnku ukladať nakrájané ovocie/ale aj nemusí byť/-ja som dávala banán..farebne efektnejšie by bolo červené ovocie, ale nemala som..:)...
  9. 3.plát potrieť zvyškom plnky a na ňu nastrúhať bielu čokoládu...dať chladiť do chladničky..
  10. plnky je dosť, netreba ňou šetriť a je fantastická, maslo skoro necítiť, nie je ho tam veľa...celá práca okolo zákusku je maximálne 10 minút, zvyšok času je čakanie : kým sa pečie korpus či vychladne puding..