Krupicový dezert
Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.
50 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Z mlieka, vanilkového cukru, detskej krupice a kôry z citróna uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
- Potom do nej vmiešame žĺtky.
- Na studenou vodou vymastený plech rozotrieme kašu na hrúbku asi 1 cm. Necháme pri izbovej teplote postáť niekoľko hodín, kým kaša zvrchu neoschne.
- Potom formičkou vykrajujeme väčšie srdiečka.
- Opatrne ich obalíme v kokose.
Na panvici na tuku vypražíme z oboch strán.
- Na omáčku dáme do kastrólika ovocie a privedieme k varu.
Vo vode rozmiešame Solamyl a vlejeme k ovociu. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podľa chuti osladíme.
- Srdiečka dáme na taniere a prelejeme omáčkou.