Krupicový dezert

Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

50 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, vanilkového cukru, detskej krupice a kôry z citróna uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  2. Potom do nej vmiešame žĺtky.
  3. Na studenou vodou vymastený plech rozotrieme kašu na hrúbku asi 1 cm. Necháme pri izbovej teplote postáť niekoľko hodín, kým kaša zvrchu neoschne.
  4. Potom formičkou vykrajujeme väčšie srdiečka.
  5. Opatrne ich obalíme v kokose. Na panvici na tuku vypražíme z oboch strán.
  6. Na omáčku dáme do kastrólika ovocie a privedieme k varu. Vo vode rozmiešame Solamyl a vlejeme k ovociu. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podľa chuti osladíme.
  7. Srdiečka dáme na taniere a prelejeme omáčkou.