Foto: tatranka
Keďže sme nakúpili krásne a čerstvé vajíčka už na vianočné pečenie a použitie,nedalo mi,aby sme si dnes na olovrant neurobili chutný a čerstvý,vajíčkový šalát. Nerobila Zobraziť celý popisKeďže sme nakúpili krásne a čerstvé vajíčka už na vianočné pečenie a použitie,nedalo mi,aby sme si dnes na olovrant neurobili chutný a čerstvý,vajíčkový šalát. Nerobila som ho možno aj tri roky.Nie je to recept na váhu,ale na kusy a na lyžice.
príprava
na 100 °C
Suroviny
8 - 10 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
pol kávovej lyžičky |
|
5 polievkových lyžíc |
|
2 kávové lyžičky |
|
2 kávové lyžičky |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 polievková lyžica |
|
3 polievkové lyžice |
|
2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť.Ošúpeme. Vajíčka uvaríme na tvrdo,ošúpeme. Pokrájame na malé kúsky.Najlepšie ak pretlačíme cez koliesko na zemiaky. Očistenú cibuľku pokrájame na drobno.Kyslé uhorky,tiež na drobno.
- 2
Pokrájanú cibuľku a uhorku dáme spolu do misy.
- 3
Potom pridáme pokrájané zemiaky.
- 4
Na koniec pridáme pokrájané vajíčka.
- 5
Do majonézy pridáme,kyslú smotanu, ocot,soľ,horčicu,stolový olej,cukor,worcesterskú omáčku.Všetko dobre zamiešame a vylejeme na cibuľku,uhorky,zemiaky a vajíčka.
- 6
Celý šalát premiešame a uložíme do chladu.
- 7
Bol to chutný olovrant,na ktorý som sa veľmi tešila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslím, že rozdiel v chuti medzi tvojím a mojím veľký nebude, tak prezerám obrázky, prehĺtam sliny a rozmýšľam, kedy by som ho tak urobila.
Tiež sa mi slinky zbiehali a od skutku bol už len krôčik.Preto že je to rýchly šalát,stalo sa a svoje chute som uspokojila.
@sovka s tou cibuľkou to na budúce vyskúšam.Dúfa,že to nebude o tri roky,ako teraz.
No dosť sa vystríham majonézových šalátov.
A tie zemiačky tam majú presne takú úlohu,aby trochu ten šalát od mastnoty naozaj vyvážili.
S tou cibuľou ako píše @sovka , robievam tiež, tak sme to robievali čo si pamätám z domu, cibuľa v surovom stave pre žalúdkarov je v šaláte ťažká, preto je dobre ju obvariť a vodu zliať, keď robievam obyčajný zemiakový šalát, nálev prevarím a cibuľu tiež .
krásne naaranžovaný lákavý šalát s prudko jedlými nádhernými fotkami.
*****
@paploska presne takto aj mňa nabudili čerstvé vajíčka.Veď to je základ pri takomto recepte,aby vajíčka boli čerstvé.
Recept vyskúšaj.Určite budeš spokojná a bude ti aj chutiť.
@bamkamt len si urob.Pochutíš si,ako my.Píšem v množnom čísle,lebo vidíš,že vareškárky šalát začali realizovať.
Teším sa,že šalátik chutil.Ja ho viac robievam v jesennom a chladnejšom počasí.Bojím sa vajíčok v teple,hoci sú aj uvarené.