Vajcia v zemiakovom župane (fotorecept)

Autor receptu: jarbra

Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy ,, Zemiakovy hotel ,,? Vznikol zartikom ato: Jeho majitelka ponukla sedliakom z okolia rekreaciu na svojom statku s tym, ze sa jej odvdacia naturaliam. Ocakavala, ze takto ziska seno pre svoje kone, ale sedliaci zaplatili zemiakmi.V tej chvili sa zrodil napad na otvorenie zemiakoveho hotela.Statok s jazdeckou stajnou prebudovali na ,, zemiakovy hotel,,. Kazda izba dostala meno podla niektorej odrody zemiakov. Podavaju sa len zemiakove

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, uvarime v supke v osolenej vode. Varime cca 25 minut. Ked su uvarene scedime ich a nechame trochu vychladnut.
  2. Zo zemiakov odkrojime vrchnu cast,
  3. zvnutra opatrne vydlabeme duzinu.
  4. Zemiaky zvnutra a zvonku potrieme maslom, ochutime mletym ciernym korenim a solou. Kto ma rad vegetu moze si dochutit, vegetu v mojich receptoch nepouzivam.
  5. Vajcia rozbijeme a nechame sklznut jedno surove vajce do vydlabaneho zemiaka. Vrch vajicka trochu osolime. Zemiaky dame do zapekacej misy a poukladame vedla seba.
  6. Zapiekla som ich v teplovzdusnej rure, kym vajcia nestuhli.
  7. Ruru predhrejem na 180°C, v plynovej na 2 - 3 stupen a v teplovzdusnej na 160°C.
  8. Ozdobila som pazitkou a petrzlenovou vnatou a kapiou.
  9. Dobre jedlo pre vegetarianov.