Vajcia v zemiakovom župane (fotorecept)
Autor receptu: jarbra
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy ,, Zemiakovy hotel ,,? Vznikol
zartikom ato: Jeho majitelka ponukla sedliakom z okolia rekreaciu na svojom statku s
tym, ze sa jej odvdacia naturaliam. Ocakavala, ze takto ziska seno pre svoje kone, ale
sedliaci zaplatili zemiakmi.V tej chvili sa zrodil napad na otvorenie zemiakoveho
hotela.Statok s jazdeckou stajnou prebudovali na ,, zemiakovy hotel,,. Kazda izba
dostala meno podla niektorej odrody zemiakov. Podavaju sa len zemiakove
Postup
- Zemiaky umyjeme, uvarime v supke v osolenej vode. Varime cca 25 minut. Ked su uvarene scedime ich a nechame trochu vychladnut.
- Zo zemiakov odkrojime vrchnu cast,
- zvnutra opatrne vydlabeme duzinu.
- Zemiaky zvnutra a zvonku potrieme maslom, ochutime mletym ciernym korenim a solou. Kto ma rad vegetu moze si dochutit, vegetu v mojich receptoch nepouzivam.
- Vajcia rozbijeme a nechame sklznut jedno surove vajce do vydlabaneho zemiaka. Vrch vajicka trochu osolime. Zemiaky dame do zapekacej misy a poukladame vedla seba.
- Zapiekla som ich v teplovzdusnej rure, kym vajcia nestuhli.
- Ruru predhrejem na 180°C, v plynovej na 2 - 3 stupen a v teplovzdusnej na 160°C.
- Ozdobila som pazitkou a petrzlenovou vnatou a kapiou.
- Dobre jedlo pre vegetarianov.