Perníkový koláč
Perníkový koláč

Úžasný rýchly perník so šľahačkovým krémom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 2. decembra 2022

Voňavý a rýchlo upečený perník je ohromným zákuskom nielen na obyčajný víkend. Vďaka vrstve lahodného šľahačkového krému to bude sladká bomba aj na sviatky! Zobraziť celý popisVoňavý a rýchlo upečený perník je ohromným zákuskom nielen na obyčajný víkend. Vďaka vrstve lahodného šľahačkového krému to bude sladká bomba aj na sviatky!

24
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
3 ČL
2 ČL
320 g
100 g mleté
150 g (roztopené, vlažné)
250 g
4 ks
2 ČL
2 PL tekutý
 štipka
Krém:
400 ml
400 g neochutené
1 bal.
80 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy dáme mlieko, vajcia, tekutý med a vanilkový extrakt. Všetko spolu krátko vyšľaháme.

  2. 2

    V druhej mise spojíme suché ingrediencie, a to múku, cukor, mleté lieskovce, prášok do pečiva, perníkové korenie a soľ.

  3. 3

    Do tekutej zmesi zašľaháme múčnu zmes. Robíme to postupne na dva až trikrát na nízkom stupni otáčok. Na záver ešte krátko zašľaháme roztopené mierne vychladnuté maslo.

  4. 4

    Pripravené perníkové cesto nalejeme do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Hotový perník necháme vychladnúť.

  5. 5

    Krém: V mise vyšľaháme nátierkové maslo s vanilkovým extraktom a s práškovým cukrom. V druhej mise vyšľaháme smotanu so stužovačom. Šľahačku jemne zapracujeme do zmesi nátierkového masla.

  6. 6

    Krém rozotrieme na vychladnutý perník, nakrájame ho na rezy a môžeme ešte ozdobiť orechmi a sušeným ovocím.

  7. 7

    Naše tipy: Na ozdobenie sa perfektne hodia aj zdobené perníčky. Do krému môžete podľa chuti pridať aj škoricový cukor namiesto klasického a môžete vynechať aj vanilkový extrakt.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia