Úžasné oškvarkové pagáčiky fotorecept

luss44 - fotkaluss44, 10. júna 2013
Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept)
Foto: luss44

Receptov na oškvarkové pagáčiky som už vyskúšala viac, ale tento sa mi páči najviac, piekla som ich včera doobeda na dcérinu oslavu.

45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
1 ks
1 ks
400 ml
6 ČL
1 kocka
1 ČL
3 PL
500 gr
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť, ja už tradične do mikrovlnky, jasné že vypnutej.

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a tu už je nakysnuté

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti, ja som ešte posolila, treba ochutnať oškvarky či sú dosť slané, moje boli málo, tak som trochu posolila.

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 5

    Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x.

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Pagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé :)

    Úžasné oškvarkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Marienka54 (1.11.2016 21:36)

tak maslové, robievam ich často
1kg polohr.múky
250g maslo + 100g masť
1 šlahačková smotana
1 kyslá smotana
1 vajce + 1 žltok
4 KL soli
kvások z 1,5 kocky kvasníc + cca 150ml mlieko + trochu cukru
teplé mlieko naviac do cesta len v prípade potreby, niekedy dám aj postrúhaný var.zemiak, vtedy aj trochu viac soli