Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme
kvások. Pridáme ho do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
- Náplň: Zemiaky uvaríme v slanej vode a popučíme. Kapustu orestujeme spolu s cibuľou, nakrájanou slaninou a cesnakom. Zmiešame so zemiakmi a dochutíme soľou a korením.
- Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na viac častí a naplníme plnkou. Poukladáme na vymastený plech a necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.
|