Úhrabkový koláč s oravskou slaninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme ho do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
  2. Náplň: Zemiaky uvaríme v slanej vode a popučíme. Kapustu orestujeme spolu s cibuľou, nakrájanou slaninou a cesnakom. Zmiešame so zemiakmi a dochutíme soľou a korením.
  3. Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na viac častí a naplníme plnkou. Poukladáme na vymastený plech a necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.