Uhorská pečienka
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to
jednoduchý recept a chuť prirodzená mäsa a zemiakov prepojených zeleninou.
8 porcií |
20 minút príprava |
180-200 minút tepelná úprava |
Postup
- Koreňovú zeleninu nastrúhame a cibuľu s cesnakom nakrájame premiešame a časť poukladáme na dno pekáča. Na zeleninu dáme na platy nakrájané mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a naukladáme na mäso a okolo neho osolíme. Tak robíme vrstvy pokiaľ mame mäso a zemiaky. Nakoniec to zalejeme smotanou ak je hustá rozriedime ju trochou cmaru. Dáme piecť do rúry príkrite.
- Pečieme spočiatku na 200°C asi 30 minút. Potom na 180°C po dobu 150 - 180 minút podľa typu rúry. Môžeme podávať mäso je mäkké zemiaky tiež a chuť je prirodzená. Kto chce si môže k tomu urobiť paradajkovú omáčku. Dobrú chuť.