Údené v červenej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Raz som u kamošky jedla podobné,ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja som zohnala červenú a vytvorila si vlastný recept s údeným.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Mäso okoreníme korením 4 farieb.
  3. Obalíme ho v hladkej múke. Pripravíme si cestíčko: z kyslej červenej /môže byť aj biela/ kapusty vytlačíme všetku vodu a pokrájame si ju na menšie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, rascu, osolíme a okoreníme. Ku kapuste zapracujeme múku a vajcia a vypracujeme si cestíčko.
  4. Mäso v ňom dobre obalíme a vyprážame ho v horúcom oleji z oboch strán. Necháme na servítke zbaviť prebytočného tuku. RADA NAVYŠE: ak nemáme radi údené môžeme použiť aj iný druh mäsa /kuracie,bravčové/, tiež miesto červenej sudovej kapusty môže byť aj biela.
  5. Podávame so zvyšnou kapustou, s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninkou. Je to dosť sýte, mne to stačilo so zeleninou. Dobrú chuť!