Údené krídelká na kyslej kapuste

alexdidi - fotkaalexdidi, 20. mája 2010
Údené krídelká na kyslej kapuste
Foto: alexdidi

Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká.Hneď som vedela čo bude na obed. Stačilo ešte Zobraziť celý popisPotrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká.Hneď som vedela čo bude na obed. Stačilo ešte dokúpiť kyslú kapustu a čerstvú bagetu...

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
600 g
1 menšia
2 strúčiky
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Vytlačenú, príp. prepláchnutú kapustu premiešame s nakrájanou cibuľou a cesnakom, podľa potreby osolíme, okoreníme, pridáme trochu rasce a bobkový list. Navrstvíme do menšieho pekáčika, podlejeme málinko vodou a poukladáme údené krídelká.

  2. 2

    Na krídelká rozložíme masť alebo olej, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. Potom alobal zložíme a ešte dopekáme 10 - 15 minút. Ja som podávala s čerstvou bagetou, ale hodia sa aj varené alebo opekané zemiaky.

Diskusia k receptu

vini55
Ja ich udím sám, ale mám jeden problém, nikdy sa nedajú odložiť- všetky mi zožerú ! Ale raz keď nik nebude doma naudím a skúsim.
eva60
aj u nas sa tomu jedlu neda odolať..kupujem aj stehna udene a pripravím ich s kyslou kapustou a domacou parenou knedlou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia