Údené krídelká na kyslej kapuste

Autor receptu: alexdidi

Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká.Hneď som vedela čo bude na obed. Stačilo ešte dokúpiť kyslú kapustu a čerstvú bagetu...

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vytlačenú, príp. prepláchnutú kapustu premiešame s nakrájanou cibuľou a cesnakom, podľa potreby osolíme, okoreníme, pridáme trochu rasce a bobkový list. Navrstvíme do menšieho pekáčika, podlejeme málinko vodou a poukladáme údené krídelká.
  2. Na krídelká rozložíme masť alebo olej, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. Potom alobal zložíme a ešte dopekáme 10 - 15 minút. Ja som podávala s čerstvou bagetou, ale hodia sa aj varené alebo opekané zemiaky.