Údené karé v slivkových slzičkách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare.
  2. Omáčka: Kryštálový cukor upálime za stáleho miešania na karamel, zalejeme vínom a trochou vývaru z údeného. Pridáme vykôstkované slivky a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme citrónom. Na záver zjemníme maslom.
  3. Roláda: Zemiaky uvarené v šupke zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a navrstvíme naň špenát udusený s cesnakom. Osolíme, poukladáme najemno nakrájanú oravskú slaninku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vode asi 25 minút.