Údené karé v slivkových slzičkách
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare.
- Omáčka: Kryštálový cukor upálime za stáleho miešania na karamel, zalejeme vínom a trochou vývaru z údeného. Pridáme vykôstkované slivky a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme citrónom. Na záver zjemníme maslom.
- Roláda: Zemiaky uvarené v šupke zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a navrstvíme naň špenát udusený s cesnakom. Osolíme, poukladáme najemno nakrájanú oravskú slaninku a zrolujeme do rolády. Zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vode asi 25 minút.
|