Údená krkovička so zemiakovým prívarkom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Obed pripravený pre silnejšie polovičky našej rodiny, takže žiadna diéta...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g (uvarená) |
|
Prívarok: | |
4-5 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
štipka |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
Na zápražku: | |
100 g |
|
3 pl |
|
5 dcl |
|
3 dcl |
|
štipka |
|
Ostatné: | |
na volské oká |
|
Postup
-
1
Údenú krkovičku nad parou uvaríme, dávam na naparovacie sitko, nalejem vodu, dám do tlakového hrnca a naparujem 1 hodinu. Do vody pridám bobkový list aj čierne korenie.
-
2
Po hodine je mäso hotové a šťavnaté... Nám takáto príprava vyhovuje, lebo údenina nie je rozmočená...
-
3
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme 0,5 vody z údeniny, pridáme pretlačený cesnak a štipku kôpru, ale naozaj len štipku, lebo nevaríme kôprovú omáčku...
-
4
z masla a múky si pripravíme zápražku, posypeme štipľavou paprikou a zalejeme mliekom a smotanou....zápražku miešame, aby nevznikli hrčky....
-
5
vlejeme do uvarených zemiakov a povaríme, do mierne vychladnutého prívarku u nás pridáme ocot, ak nemáte radi kyslý prívarok, tak tento krok vynechajte...A už si potom spravíme len volské oko a nachováme chlapov...
-
6
A tu máme niečo pre nežnejšiu časť rodiny...morčacie medailónky s restovanou zeleninou. Ja to mám najlepšie môžem obe varianty :-)
nech padne na úžitok :) toto veru nikdy nesklame...