Zlatá rybka

rein - fotkarein, 18. marca 2012
Zlatá rybka
Foto: rein

Nemá chybu.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najskôr si musíte vyrobiť niečo takéto.Na dno dáme dve hrste bukových pilín,alebo hoblín.

    Zlatá rybka - obrázok 1
  2. 2

    položíme rošt

    Zlatá rybka - obrázok 2
  3. 3

    Naukladáme ryby,je jedno aké,kapor,pstruh a pod.Ale mne sa najviac osvedčila makrela.Deň dopredu nasolená.

    Zlatá rybka - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme a položíme na oheň na presne 20 minút.

    Zlatá rybka - obrázok 4
  5. 5

    Po 20-tich minútach Vás čaká iba tento zázrak.

    Zlatá rybka - obrázok 5

Diskusia k receptu

svetlana9
booože - to je nádherné - naozaj zlaté - chute si mi riadne narobil,-a - ukladám do KK
marianne69
ci pana,toto by som rada okostovala,rybka v plnej svojej nahote a krase,cista chut a ta vona,ta musi byt...
michal1977
Vyskúšal by som, ale neviem ako by sa to dalo v paneláku... ale takéto ryby môžem stále... fajný recept
sovka62
Zať má trojkombináciu ohniska, grilu a údiarne (doplnenú o kotol na guláš), v lete sa hojne využíva, ale ešte sa v nej neúdilo. Tak posuniem tento receptík, iste sa zavďačím. Rybu do úst nedám, ale musím uznať, že tie tvoje naozaj vyzerajú na zjedenie.
evanaaa
Aj keď ryby povinne sem-tam jem, tak takéto by som si rada dala, ich "výroba" je pre mňa nemožná už aj pre chýbajúce náradie.
helca103
vypadá úžasne len kde zoberiem takú nádobu na údenie :-(
Chválim prípravu - jednoducho - rýchlo - chutne
viera1
@helca103 dám ti tip:plechovka od oleja z reštaurácie,hore klincom proti sebe dve dierky,nasunúť drôt (nám poslúžila špica/?/ z bicykla) a na to povešiaš na háčiky kúsky ryby.Zakryješ a za 15-20 min. máš údenú rybku.Až teraz som si uvedomila,že či sa dodáva 10l olej v plechovkách,ale asi áno,plast by to nezvládol.Na Liptovskej Mare sme mali (pred rokmi) plechovku z uhoriek a fungovalo to.
salinka
Vcera som snivala o udenej rybke od Sonulienky...a dnes toto! Su naozaj prekrasne, viem si predstavit tu uzasnu chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia