Foto: ancicka
Tvarohové sú fajnové.
30
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
2 hrnčeky 2,5 dl |
|
1/2 hrnček |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5-6 PL |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
Tvarohová plnka: | |
3/4 kg |
|
1/4 l |
|
3/4 hrnček |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
k tomu: | |
50 g |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najsamprv si namočím hrozienka v rume./nemusí byť/.
-
2
Tvaroh som mala domáci,hrudkový tak som ho zomlela.
-
3
V miske si pripravím suroviny na cesto a zhnetiem.
-
4
V druhej si pripravím tvarohovu plnku.
-
5
Cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a prenesiem na vymastený plech.
-
6
Na cesto vylejem tvaroh.
-
7
Z hrozienok rum zlejem a odložím na dalšie pečenie.Na hrozienka nasypem pr. cukor a obalím.
-
8
Hrozienka rozsypem po tvarohovej plnke a dám piecť.
-
9
Na upečená koláč rozotriem vyšľahané bielky s cukrom a rovnomerne rozotriem.
-
10
Sneh posýpem kokosom a dám do rúry zapiecť asi na 5 minút.
-
11
Po upečení nechám vychladnúť a pokrájam.Dobrú chuť.
dnes som ho piekla,nedala som hrozienka, lebo vnučka ich nemá rada:)))))) ďakujem