Foto: palokuchki
Recept na tento zavin mam este zo stareho slovenskeho kalendara.
32ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180C °C
na 180C °C
Suroviny
350 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
plnka: | |
750 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
2 KL |
|
1 salka |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto si odmeriame a dame do misky.
-
2
Vypracujeme z nich cesto, ktore nechame postat asi pol hodiny.
-
3
Medzitym si pripravime plnku. Tvaroh, cukor, vajicka a citronovu koru spolu dobre premiesame.
-
4
Odlezane cesto si rozdelime na tri casti. Kazdu cast rozvalkame a potrieme plnkou. Na plnku poukladame umyte cucoriedky. Ked nemame cucoriedky do tvarohu zamiesame hrozienka.
-
5
Cesto zakrutime a ulozime na pomasteny plech. Vrch cesta potrieme rozslahanym vajickom. Pecieme vo vyhriatej rure 180C asi 45 minut.
@Ostatni : == Danka pouziva cucoriedky, pretoze ich ma dostatok na svojej farme a su tym najlepsim co mozeme v zivote jest; Vy si to nahradte cimkolvek - dostupnym ovocim. Kazdy z nas tu pridava recepty podla svojej skusenosti a nikto nie je nuteny to piect podla neho Ide o ideu!
Kombinacia tvarohoveho cesta s tvarohovou plnkou VAM nikdy nebude prepecena! Vrch a spodok kolaca doda chut peceneho a vnutri je to akoby parene, ale spolu to chuti vyborne. Ziadne strachy, ze by ste jedli nieco, co nie je dobre upecene. A kto sa rozumie peceniu 40 rokov by tento poznatok mohol ovladat, pretoze sa jedna o mokre zlozky- nikdy ste si to nevsimli v ovocnych strudlach? ...
ahoj a pekný deň
@palokuchki máš prekrásne a inšpiratívne recepty, len ďalej prosím pridávaj
negatívne príspevky si netraba všímať, pre niekoho drahý, pre iného v norme a náročný na prípravu teda určite nie je