Tvarohový zákusok s ovocím a so želatínou fotorecept
Foto: olinecka
Zákusok jednoduchý na prípravu, svieži s tvarohom a so želatínou.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
220 g |
|
1 dcl |
|
1 dcl vlažné |
|
2 PL preosiate |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 bal, |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Okrem toho: | |
2 konzervy |
|
2 bal. |
|
850 ml |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo teplé mlieko a olej. Múku a kakao preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Po malých častiach pridávame do vaječnej hmoty.
- 2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a varechou vmiešame do cesta.
- 3
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút.
- 4
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marhuľovym džemom.
- 5
Maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky vymiešame s vanilínovým cukrom do hladka. Primiešame tvaroh a krém nanesieme na pripravený korpus.
- 6
Uhladíme dáme a do chladničky stuhnúť. Mandarínkovy kompót scedíme, necháme odkvapkať a odkvapkané mandarínky rozložíme na krém.
- 7
V troche džúsu rozhabarkujeme Zlatý klas a zbytok dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešany Zlatý klas a uvaríme puding. Za občasného miešania mierne vychladíme. Nanesieme na plnku a uhladíme. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť a pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.
- 2
Ďakujem za príjemný komentár aj Tebe krásny dník.
Ďakujem, som rada že sa recept páči prajem nádherný dník.
Ďakujem za príjemný komentár.
Izka ďakujem.