Dnes som sa dostala k domácemu tvarohu, tak som z neho pripravila pochúťku, ktorú sme mali pred rokmi všetci (to boli deti ešte doma) Zobraziť celý popisDnes som sa dostala k domácemu tvarohu, tak som z neho pripravila pochúťku, ktorú sme mali pred rokmi všetci (to boli deti ešte doma) veľmi radi. Teraz som ho už dávno nerobila. Recept raz priniesla kolegyňa a všetky sme ho odskúšali. Posúďte, či sa ho oplatí vyskúšať...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 3 ks |
|
| 120 g (najlepšie pieskový) |
|
| 50 g |
|
| 1 PL / kukuričný škrob |
|
| 1 KL |
|
| 1 bal |
|
| 2 PL |
|
| 25 g |
|
| Okrem toho: | |
| 4 ks - veľké |
|
| na vymastenie misy |
|
| Na posypanie: | |
| cukor+ škorica |
|
Postup
-
1
Najprv vymastíme maslom hrubšie jenskú misu. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska- asi 0,5cm a nimi vyložíme dno a boky misy.
-
2
Žĺtka a cukor vymiešame do peny, zašľaháme tvaroh, pridáme maizenu s kypriacim práškom, van. cukor, hrozienka, um(rum) a roztopené maslo. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok a vylejeme na jablká do pripravenej misy. Ak nám ostali nepoužité pripravené jablká, tie postrkáme do tvarohu...
-
3
...vrch posypeme posekanými orechami, kryštálovým cukrom a mletou škoricou.
-
4
Zakryjeme a a pečieme asi 50 min pri 180 st. Po upečení necháme 10-15 minút postáť, až potom ho podávame. (Keďže tá moja lepšia polovička obeduje v práci a pozabudla som odložiť fľašu s nefalšovaným, pôvodným Tuzemským rumom - vyrobeným 18.1.1999 - tak som mu pripravila zákusok po obede :-)) )









Diskusia k receptu