Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou
Foto: potravinarskavyrobaliana
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
30 g |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Na vymastenie misy: | |
|
|
Omáčka: | |
400 ml |
|
150 ml |
|
2,5 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme tvaroh, mlieko a prešľaháme. Neskôr pridáme Universal mix a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Misu vymastíme maslom a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180 °C 45 minút.
- 2
Marhuľový kompót aj so šťavou zmiešame s vanilínovým cukrom a prevaríme. Potom premixujeme ponorným mixérom. V mlieku rozmiešame Zlatý krém a pridáme k rozmixovanému kompótu a povaríme, kým marhuľová omáčka nezhustne.
- 3
Upečený tvarohový nákyp nakrájame a prelejeme marhuľovou omáčkou.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu