Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 100 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 30 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Na vymastenie misy: | |
|
|
|
| Omáčka: | |
| 400 ml |
|
| 150 ml |
|
| 2,5 PL |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme tvaroh, mlieko a prešľaháme. Neskôr pridáme Universal mix a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Misu vymastíme maslom a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180 °C 45 minút.
- 2
Marhuľový kompót aj so šťavou zmiešame s vanilínovým cukrom a prevaríme. Potom premixujeme ponorným mixérom. V mlieku rozmiešame Zlatý krém a pridáme k rozmixovanému kompótu a povaríme, kým marhuľová omáčka nezhustne.
- 3
Upečený tvarohový nákyp nakrájame a prelejeme marhuľovou omáčkou.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu