Tvarohový múčnik s orechovým cestom fotorecept
Foto: monty469
Dnes na tvarohovú nôtu :-)
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
200 g |
|
1/2 bal. |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
2 bal |
|
4 ks |
|
800 g |
|
hrsť |
|
Sneh z bielkov: | |
4 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme na hrubý plát, prenesieme ho na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, a prstami ho roztlačíme po celej ploche.
-
2
Zmäknuté maslo s cukrom, vanilkou a žĺtkami vymiešame do peny. Pridáme tvaroh, premiešame, pridáme brusnice, ešte raz premiešame a dáme na cesto. Dáme do vyhriatej rúry na 190 °C na 35 minút.
-
3
Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov. Po upečení vyberieme koláč z rúry a nanesieme sneh, a ešte na chvíľu zapečieme, cca 10 minút .
-
4
Po vychladnutí nakrájame a podávame :-) Koláčik je jemný a lahodný :-)
@Chica114 ďakujem ti moja milá :-)
@Luclup zlatíčko moje, ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Haji moja milá ďakujem :-) Musím sa o mojich blízkych dobre postarať :-) Všetci ťa pozdravujú
@Siisa ďakujem ti veľmi pekne, veru všetci si ho vychutnávali, odporúčam, je super :-)
@Izabella 929 ďakujem ti veľmi pekne
@Tatranka ďakujem ti veľmi pekne. Ak upečieš, daj vedieť ako chutil :-)
@Jack milá moja ďakujem ti :-)
@Maska 10 ďakujem ti veľmi pekne. Tie vlnovky som robila s cukrárskou plastovou kartou. Možno by sa dali urobiť aj vidličkou. Ak sa mi podarí, pridám foto
@Braxi myslím , že kľudne môžeš do formy 24 cm ,urobiť z polovičnej dávky. Ďakujem ti veľmi pekne a ak ho urobíš, veruže neoľutuješ :-) Je skvelý
@Cesminaz ďakujem ti veľmi pekne :-)
Prikladam foto tej karty na vlnovky
Ďakujem ti veľmi pekne :-) Je naozaj skvelý
Ďakujem ti veľmi pekne a verím, že bude príležitosť aby si ho upiekla, hoc si ho prispôsobiš :-)
samozrejme reakcia na toto :)
Milý @Sracz ďakujem ti veľmi pekne . Toten šutemeň bizovne upeč, bo to prefajny. Rano bulo už lem kus na tepši, ta plebanovi še už neušlo :-D Preklad pre ostatných ( ten koláč určite upeč, lebo je výborný. Ráno ostalo len trochu na plechu, tak farárovi sa už neušlo ) Koniec východniarskeho okienka :-)) Pozdravujem celú tvoju rodinku, maj krásny týždeň
Ďakujem ti veľmi pekne, ja tiež radšej používam brusnice. Pri komente pre @Sracza som pridala aj preklad :-))
@Ilusa ďakujem . Výskúšaj, neoľutuješ :-)
@Venusa ďakujem. Vyskúšaj, len aby ten sneh nezhorel :-)
@Mesiar vďaka za pekné slová :-)
@Danda3 ďakujem ti veľmi pekne :-)
Prajem vám pekný týždeň
Ja som uz pri niektorych kolacov zamenila klasicku muku za spaldovu a bolo to dobre. Podla mna keby si dala spaldovu hrubu muku, kedze v povodnom recepte je hruba tak by to malo byt dobre. Ale su tu skusenejsie varechacky ktore uz dlhsie pouzivaju spaldovu muku tak snad poradia. Dakujem ti velmi pekne, ak ho upecies tak daj vediet ako chutilo:-)
Tak to si ma potesila. Som rada ze vam kolacik chutil:-) Dakujem za vyskusanie receptu
Vdaka. Ano tvaroh tucny
pri hnetenom ceste je podľa mňa úplne jedno, či použiješ hrubú, polohrubú či hladkú múku, rozdiel bude len v jemnosti cesta. Špaldovú používam dosť často, dám ju aj sem, a to celozrnnú. Koláč vyzerá veľmi dobre.