Tvarohový múčnik s orechovým cestom fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 13. augusta 2016
Tvarohový múčnik s orechovým cestom (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes na tvarohovú nôtu :-)

45 minút
na 190 °C

Suroviny

Orechové cesto:
200 g
1/2 bal.
200 g
200 g
150 g
1 ks
Tvarohová plnka:
150 g
150 g
2 bal
4 ks
800 g
hrsť
Sneh z bielkov:
4 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme na hrubý plát, prenesieme ho na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, a prstami ho roztlačíme po celej ploche.

    Tvarohový múčnik s orechovým cestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmäknuté maslo s cukrom, vanilkou a žĺtkami vymiešame do peny. Pridáme tvaroh, premiešame, pridáme brusnice, ešte raz premiešame a dáme na cesto. Dáme do vyhriatej rúry na 190 °C na 35 minút.

    Tvarohový múčnik s orechovým cestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov. Po upečení vyberieme koláč z rúry a nanesieme sneh, a ešte na chvíľu zapečieme, cca 10 minút .

    Tvarohový múčnik s orechovým cestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí nakrájame a podávame :-) Koláčik je jemný a lahodný :-)

    Tvarohový múčnik s orechovým cestom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

luclup
Neda mi nenapisat, kedze som ho samozrejme ze chutnala, a je GENIALNY. Akoze fakt neprehanam, lepsi kolac som uz velmi dlho nejedla, to cesto ... mnaam! Take som fakt asi este nejedla, tie orechy tomu dodavaju smrnc a super chut. Takze mami urcite si zasluzis koment aj odo mna, a leti ti 5 hviezdiciek, i ked viem, ze si na tom nezakladas, ale tento recept si ich zasluzi omnoho viac (: Vsetkym, co mate radi orechy a tvaroh tento kolac odporucam upiect (: dakujem za skvely dezertik v tento pochmurny zamraceny den !
haji
Krásný koláčik, robený s láskou a plný jemné chuti! Vidím, že rodinná sešlost se má jako na kraji v nebi! Krásné pozdravení celé rodině @Monty469 @Jack @Chica114 @Lucilup a všem vašim milým!! Mávám!
siisa
Vyzerá nádherne :) ♥ Tá kombinácia tvarohovej plnky a orechového cesta....no viem si predstaviť ✿ Výborne si napiekla, čo potvrdila aj tvoja rodinka ✿ Pozdravujem ♥
martamm
@Monty469 , koacik ma zaujal hned na prvy pohlad, vyzera velmi lakavo, o chuti nepochybujem, urcite ho upeciem, pridu vnucata na prazdniny, len sa za nim zaprasi, davam Ti samozrejme 5* :)))))))))))))))))))))))))))
tatranka
Tento tvoj koláčik obsahuje všetko to,čo mi máme radi.Orechy tvaroh. Koláč je už v kk .Tvaroh mám,na budúci týždeň vyskúšam.Parádna rímovačka.
jack
Veľmi dobrý.Mala som možnosť ho ochutnať a naozaj nepreháňam.Tvaroh aj orechy mám rada.Ukladám a keď budú orechy tak ho aj určite urobím.Montík ďakujem ti,že som mala tú česť .
1x vierik
maska10
Hovori sa ze dobre s dobrym sa nepokazi a tu su same dobre ingrediencie.Uz je v KK,len sa chcem spytat ako sa robia tie vlnovky na snehu vyzera to super.Dakujem za recept.
braxi
úžasný recept...prosím o radu, v tortovej forme s priemerom 21, alebo 24 cm /také mám/ stačí s polovičnej dávky? Budem veľmi rada, keď mi poradíš...vopred ďakujem a teším sa, že ho napečiem mojim milým...
monty469
@3sandra3 ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Chica114 ďakujem ti moja milá :-)
@Luclup zlatíčko moje, ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Haji moja milá ďakujem :-) Musím sa o mojich blízkych dobre postarať :-) Všetci ťa pozdravujú
@Siisa ďakujem ti veľmi pekne, veru všetci si ho vychutnávali, odporúčam, je super :-)
@Izabella 929 ďakujem ti veľmi pekne

1x haji
monty469
@Martamm ďakujem. Verím, že vnúčatá si pochutia :-)
@Tatranka ďakujem ti veľmi pekne. Ak upečieš, daj vedieť ako chutil :-)
@Jack milá moja ďakujem ti :-)
@Maska 10 ďakujem ti veľmi pekne. Tie vlnovky som robila s cukrárskou plastovou kartou. Možno by sa dali urobiť aj vidličkou. Ak sa mi podarí, pridám foto
@Braxi myslím , že kľudne môžeš do formy 24 cm ,urobiť z polovičnej dávky. Ďakujem ti veľmi pekne a ak ho urobíš, veruže neoľutuješ :-) Je skvelý
@Cesminaz ďakujem ti veľmi pekne :-)
daniela15
milujem tento koláčik, super je, kto ho ešte neskúšal, nepiekol, rýchlo zaobstarať suroviny a upiecť a 5 hviezdičiek hneď prikladám :-)
evanaaa
Nedá mi, aj keď ja už nepečiem, aby som si ho neuložila, a pridávam sa k tým, čo chvália, lebo čo je orechové, je moje a ten tvaroh ako bonus :) Tú plastovú vlnovku mám aj iné podobné pomôcky.....takže ukladám si do KK a možno sa aj niekedy dostanem k tomu aby som ho upiekla, samozrejme, trochu prispôsobiť ( na dia).
monty469
@Evanaaa (13.8.2016 22:04)

Ďakujem ti veľmi pekne a verím, že bude príležitosť aby si ho upiekla, hoc si ho prispôsobiš :-)
sracz
Bars fajni, až prefajni kolačok ši napekla Montyčku alias @monty469 a abi som ňebul na šmich ňikomu, ta ho tu upečem i ja! Kedz može až teľo ľudzoch predemnu, čom bim ňe i ja! Ta ňe?! Ráno, pred vešku omšu, odňeš aj panu pľebanovi, naj okoštuje aj on!
mariamka
toto by mali admini filtrovat, ved tomu ani besny pes nerozumie:))) ale cita sa to pekne ;) pekny kolacik , tiez uz radsej pouzivam brusnice ako hrozienka, je v cakani, v mensej verzii 5☆
staja
Vynikajúci koláčik, u nás jeden z naj- , piekla ho ešte moja maminka a rada ho pečiem aj ja. Výborne si napiekla, @Monty469
ilusa
no tolko chvaly,ze to musime odskusat,vyzera naozaj krasne
venusa
Úžasná kombinácia, chcem ho vyskúšať, no ja by som ten sneh rada chrumkavý. Len ci sa koláčik (tvaroh) nevyruší. Zrejme to urobím napoly, finále ukáže. Chválim ho.
mesiar50
Lahodne vyzerajúci koláč.Šikulka si. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
danda3
Krásny koláčik a nepochybujem o tom, že je výborný.
monty469
@Sracz (14.8.2016 01:58)

Milý @Sracz ďakujem ti veľmi pekne . Toten šutemeň bizovne upeč, bo to prefajny. Rano bulo už lem kus na tepši, ta plebanovi še už neušlo :-D Preklad pre ostatných ( ten koláč určite upeč, lebo je výborný. Ráno ostalo len trochu na plechu, tak farárovi sa už neušlo ) Koniec východniarskeho okienka :-)) Pozdravujem celú tvoju rodinku, maj krásny týždeň
monty469
@Staja veru je super. Ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Ilusa ďakujem . Výskúšaj, neoľutuješ :-)
@Venusa ďakujem. Vyskúšaj, len aby ten sneh nezhorel :-)
@Mesiar vďaka za pekné slová :-)
@Danda3 ďakujem ti veľmi pekne :-)
Prajem vám pekný týždeň
elba
ahojte vareškári tento koláčik vyzerá skutočne fajnovo ale chcem sa opýtať ,neskúšal ho niekto piecť so špaldovej múky ?,ďakujem za odpoveď
monty469
@Elba (17.8.2016 14:16)

Ja som uz pri niektorych kolacov zamenila klasicku muku za spaldovu a bolo to dobre. Podla mna keby si dala spaldovu hrubu muku, kedze v povodnom recepte je hruba tak by to malo byt dobre. Ale su tu skusenejsie varechacky ktore uz dlhsie pouzivaju spaldovu muku tak snad poradia. Dakujem ti velmi pekne, ak ho upecies tak daj vediet ako chutilo:-)
elba
ďakujem za odpoveď a určite dám vedieť ako sa podaril so špaldovou múkou
elba
dnes som piekla Tvoj koláčik so špaldovej celozrnej múky a je výborný,odporúčam všetkým čo nemôžu klasickú pšeničnú.ešte raz ďakujem za skvelý koláčik.
afataga
poznam ho od svokry, je ozaj vyborny, tvaroh tucny predpokladam
kukulienka71
@Elba (17.8.2016 14:16)

pri hnetenom ceste je podľa mňa úplne jedno, či použiješ hrubú, polohrubú či hladkú múku, rozdiel bude len v jemnosti cesta. Špaldovú používam dosť často, dám ju aj sem, a to celozrnnú. Koláč vyzerá veľmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia