Tvarohový krémeš

jansam - fotkajansam, 16. decembra 2012

Recept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný a obľúbený v našej rodinke. Verím,že aj Vám Zobraziť celý popisRecept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný a obľúbený v našej rodinke. Verím,že aj Vám bude chutiť.:-)

60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

CESTO:
300 g
150 g
150 g
1/2 vrecúška
1 ks
1 ks
PLNKA:
2 balenia 500g
150 g
0,5 l
1 dl
1 ks
1 ks
3
1 ks




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto a necháme v chlade stuhnúť,potom rukou poroztláčame na vymastený plech.Na cesto vylejeme tvarohovú plnku,ktorú si pripravíme tak,že všetky prísady rozmixujeme.Dáme piecť do stredne teplej rúry aspoň na polhodinu.Pred dopečením, keď už plnka zhustla,vyberieme z rúry a na povrch koláča rozotrieme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov a 4 kopcovitých lyžíc kryšt.cukru.Dáme ešte zapiecť na 7-10 minút,ale pri miernejšej teplote.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ano, robila som nedávno ale už som trochu poučená, dávam viac tvarohu a aj Zlaté klasy, ale záleží aj na veľkosti plechu, ja som robila na klasickom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia