Recept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný a obľúbený v našej rodinke. Verím,že aj Vám Zobraziť celý popisRecept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný a obľúbený v našej rodinke. Verím,že aj Vám bude chutiť.:-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
CESTO: | |
300 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 vrecúška |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
2 balenia 500g |
|
150 g |
|
0,5 l |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vypracujeme cesto a necháme v chlade stuhnúť,potom rukou poroztláčame na vymastený plech.Na cesto vylejeme tvarohovú plnku,ktorú si pripravíme tak,že všetky prísady rozmixujeme.Dáme piecť do stredne teplej rúry aspoň na polhodinu.Pred dopečením, keď už plnka zhustla,vyberieme z rúry a na povrch koláča rozotrieme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov a 4 kopcovitých lyžíc kryšt.cukru.Dáme ešte zapiecť na 7-10 minút,ale pri miernejšej teplote.
Diskusia k receptu