Tvarohový koláč
Foto: droetker
Komerčný recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
1 balíček |
|
300 g |
|
25 g (2 zarovnané PL) |
|
3 g (½ KL) |
|
150 ml |
|
40 ml |
|
1 ks , do cesta |
|
1 ks, na potretie |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
1 balíček |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
100 g, rozpustené |
|
500 g (napríklad jahody, maliny, čučoriedky) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: 2 koláčové formy s priemerom 27 cm alebo 1 plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm, pierko, valček. Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymazaných koláčových foriem alebo na vymazaný plech.
- 2
Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
- 3
Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím.
- 4
Tip: Povrch môžeme potrieť Čírym tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu