Tvarohový koláč

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. októbra 2011
Tvarohový koláč
Foto: droetker

Komerčný recept.

40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
1 balíček
300 g
25 g (2 zarovnané PL)
3 g (½ KL)
150 ml
40 ml
1 ks , do cesta
1 ks, na potretie
Na náplň:
500 g
1 balíček
150 g
1 balíček
100 g, rozpustené
500 g (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: 2 koláčové formy s priemerom 27 cm alebo 1 plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm, pierko, valček. Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymazaných koláčových foriem alebo na vymazaný plech.

  2. 2

    Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút

  3. 3

    Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím.

  4. 4

    Tip: Povrch môžeme potrieť Čírym tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.

Diskusia k receptu

megginr
a nemalo by to cesto byt hrubsie, ked je z "pomocnika na KYSNUTE cesto"?
astheart
Já si myslím, že by se vůbec nic nestalo, kdyby se to upeklo z křehkého těsta.
cica2
krásny koláč a musí byť aj výborný, keď je tam toľko ovocia a tvarohu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia