Tvarohový koláč
Autor receptu: droetker
Komerčný recept.
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme: 2 koláčové formy s priemerom 27 cm alebo 1 plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm, pierko, valček.
Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymazaných koláčových foriem alebo na vymazaný plech.
- Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút
- Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím.
- Tip: Povrch môžeme potrieť Čírym tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.
|