Tvarohový koláč

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: 2 koláčové formy s priemerom 27 cm alebo 1 plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm, pierko, valček. Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymazaných koláčových foriem alebo na vymazaný plech.
  2. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
  3. Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím.
  4. Tip: Povrch môžeme potrieť Čírym tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.