Foto: martulka1
5-6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
pol balíčka |
|
a muka na prípravu plechu |
|
Plnka: | |
200 g postrúhané v šupke uvarené |
|
500 g prepsírovaný |
|
150 g |
|
1 |
|
4 |
|
100 g |
|
postruhana |
|
Sneh: | |
4 |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Z múky,hery,cukru,vajca a prášku do pečiva vypracujeme cesto.Cesto uložíme do chladu aspoň na polhodinku.Cesto uložíme na plech a pri 160-170st. dáme predpiecť .
- 2
žltky a cukor určený na plnku rozmiešame.Pridáme tvaroh,zemiaky,hrozienka a citronovú kôru.Tvarohovú plnku natrieme na predpečené cesto.
- 3
Nad parou ušľaháme bielky s cukrom na hustý sneh.Sneh navrstvíme na tvarohovú plnku.Koláč dopečieme v mierne horúcej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu