5-6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| pol balíčka |
|
| a muka na prípravu plechu |
|
| Plnka: | |
| 200 g postrúhané v šupke uvarené |
|
| 500 g prepsírovaný |
|
| 150 g |
|
| 1 |
|
| 4 |
|
| 100 g |
|
| postruhana |
|
| Sneh: | |
| 4 |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Z múky,hery,cukru,vajca a prášku do pečiva vypracujeme cesto.Cesto uložíme do chladu aspoň na polhodinku.Cesto uložíme na plech a pri 160-170st. dáme predpiecť .
- 2
žltky a cukor určený na plnku rozmiešame.Pridáme tvaroh,zemiaky,hrozienka a citronovú kôru.Tvarohovú plnku natrieme na predpečené cesto.
- 3
Nad parou ušľaháme bielky s cukrom na hustý sneh.Sneh navrstvíme na tvarohovú plnku.Koláč dopečieme v mierne horúcej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu