Jahodový koláč

Tvarohový koláč s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Rýchly, chutný tvarohový koláčik šťavnatý vďaka jahodám. Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml.

30
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Tvaroh, celé vajíčka a cukor spolu vymiešame. Plnku dáme do jednorazového vrecka, pomocou ktorého budeme plnku striekať na cesto.
  2. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme polovicu šálky oleja, polovicu šálky mlieka. Dobre premiešame, nakoniec pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva. Šálka ma objem 250 ml.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Na cesto pomocou vrecka nastriekame tvarohovú plnku do tvaru mriežky. Navrch rozložíme nakrájané jahody.
  5. Pečieme cca 25 minút na 170 °C.
  6. Dokončenie: Vychladený koláč pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a jahodami.