Jahodový koláč
Tvarohový koláč s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Rýchly, chutný tvarohový koláčik šťavnatý vďaka jahodám. Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml.
30 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Plnka: Tvaroh, celé vajíčka a cukor spolu vymiešame. Plnku dáme do jednorazového vrecka, pomocou ktorého budeme plnku striekať na cesto.
- Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme polovicu šálky oleja, polovicu šálky mlieka. Dobre premiešame, nakoniec pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva. Šálka ma objem 250 ml.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na cesto pomocou vrecka nastriekame tvarohovú plnku do tvaru mriežky. Navrch rozložíme nakrájané jahody.
- Pečieme cca 25 minút na 170 °C.
- Dokončenie: Vychladený koláč pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a jahodami.