Tvarohový koláč s čučoriedkami fotorecept
Foto: helena10
na 175-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
140 g |
|
140 g (alebo Palmarin) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 PL (alebo smotana na šľahanie) |
|
Náplň: | |
500 g |
|
1 - 2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
(alebo mlieko) |
|
350-400 g (mrazené, čerstvé, z kompótu) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny okrem mrazených čučoriedok.
-
2
Zahnetiem cesto poriadne, rozdelím na 2 časti rovnaké. Jednu vyvaľkám hneď a pomocou valčeka preložím na vymastený a posypaný plech rozmer 38 x 28 cm, čo je klasický veľký plech z rúry. Na cesto rozotriem vymiešanú tvarohovú náplň. Ak je náplň hustá pridám trochu mlieka alebo biely jogurt či smotanu. Ak je riedka, pridám polohrubej múky alebo mleté orechy. Navrch rozsypem mrazené čučoriedky, ktoré celkom nerozmrazujem.
-
3
Rozvaľkám druhú polovicu cesta a pomocou valčeka prenesiem navrch - prikryjem náplň. Vidličkou popichám cesto a dám piecť do predhriatej rúry. Pečiem na 175-180 stupňoch 25-30 minút. Každý podľa svojej rúry...
-
4
Upečený koláč po vychladnutí posypem práškovým cukrom a nakrájam. Sladkú dobrú chuť prajem!
Aj my ľubíme túto kombináciu.