Foto: mojack
... je po sviatkoch, koláčikoch bolo dosť. Okrem toho aj riadu pri pečení bolo dosť. Tak pre dnešné pečenie radšej použijem iba mixer a misu Zobraziť celý popis... je po sviatkoch, koláčikoch bolo dosť. Okrem toho aj riadu pri pečení bolo dosť. Tak pre dnešné pečenie radšej použijem iba mixer a misu na šlahanie. Určite tento koláčik poznáte ale chcem sa s Vami podeliť okrem receptu aj o spôsob ako ho robím.Je to pre mna oddychovka...vždy sa podarí. Ani sa nenaumývam riadu :-)))
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
90 g |
|
|
|
PLNKA: | |
500 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
5 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto odvážim si v nádobe od mixéra.
-
2
Preložím do stroja
-
3
..par krát prerušovane zapnem
-
4
...všetko sa pekne spojí a cesto je hotové.
-
5
Vyberiem z nádoby na pečiaci papier, rozvaľkám a preložím na plech.
-
6
Plech musí byť s vysokým okrajom. Upravím boky
-
7
a cesto trochu potriem lekvárom. Najlepší je ríbezľový.
-
8
Do nádoby od mixéra znova odvážim suroviny na plnku.
-
9
Opäť pár krát zapnem prerušovane a plnka je hotová.
-
10
Tvarohovú plnku vylejem na cesto s lekvárom a dám piecť. 2o - 25min. pri 150 stup. ja mam teplovzd.
-
11
V druhej nádobe si vymiešam bielky s cukrom.
-
12
a natriem na upečený koláč.
-
13
urobím vlnky
-
14
a dám opäť do rury pokiaľ sneh nezhnedne.
-
15
Nechám vychladnúť a nakrájam.
Diskusia k receptu