Foto: galka01
Prečo tvarohový citrónik? Neviem, recept mám už veľmi dávno od mojej mamy. Na vareche je mnoho podobných receptov, ale možno len tento sa volá Zobraziť celý popisPrečo tvarohový citrónik? Neviem, recept mám už veľmi dávno od mojej mamy. Na vareche je mnoho podobných receptov, ale možno len tento sa volá tvarohový citrónik...a naozaj nám chutí.
porcií
príprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
2 dcl |
|
1 bal. |
|
3 dcl |
|
podľa potreby na vymastenie formy |
|
podľa potreby na vysypanie formy |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Práškový cukor spolu s vanilínovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne prilievame vlažnú vodu a šľaháme do peny. Kypriaci prášok zmiešame spolu z hladkou múkou a postupne pridávame do žĺtkovej peny spolu s kakaom. Nakoniec prilejeme olej a jemne primiešame sneh z bielkov. Pripravíme vlastne piškótové cesto kakaové...Okrúhlu formu na pečenie vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme pripravené kakaové cesto.Pečieme pri teplote 200st. podľa potreby. Každá rúra pečie inak...
- 2
Tyčovým mixérom zjemníme tvaroh na jemnú penu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame tvaroh a citrón. Všetko spolu vyšľaháme na jemný krém. Hotový krém natrieme na studený upečený korpus. Korpus zostáva stále v okrúhlej forme na pečenie. Z vody, pomarančového sirupu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.Pár krát počas chladenia premiešame a po miernom vychladení vylejeme na tvarohový krém a dáme úplne vychladiť. Puding alebo želatína...ako chcete, nesme byť teplá, inak sa krém začne topiť......
- 2
Diskusia k receptu