Tvarohový citrónik
Autor receptu: galka01
Prečo tvarohový citrónik? Neviem, recept mám už veľmi dávno od mojej mamy. Na vareche je mnoho podobných receptov, ale možno len tento sa volá tvarohový citrónik...a naozaj nám chutí.
|
10 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Práškový cukor spolu s vanilínovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne prilievame vlažnú vodu a šľaháme do peny. Kypriaci prášok zmiešame spolu z hladkou múkou a postupne pridávame do žĺtkovej peny spolu s kakaom. Nakoniec prilejeme olej a jemne primiešame sneh z bielkov. Pripravíme vlastne piškótové cesto kakaové...Okrúhlu formu na pečenie vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme pripravené kakaové cesto.Pečieme pri teplote 200st. podľa potreby. Každá rúra pečie inak...
- Tyčovým mixérom zjemníme tvaroh na jemnú penu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame tvaroh a citrón. Všetko spolu vyšľaháme na jemný krém. Hotový krém natrieme na studený upečený korpus. Korpus zostáva stále v okrúhlej forme na pečenie. Z vody, pomarančového sirupu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.Pár krát počas chladenia premiešame a po miernom vychladení vylejeme na tvarohový krém a dáme úplne vychladiť. Puding alebo želatína...ako chcete, nesme byť teplá, inak sa krém začne topiť......