Tvarohový nákyp

Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím

Autor receptu: redakcia

Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.

4
porcie
20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom.
  2. Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia.
  3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi.
  4. Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút.
  5. Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím.