Tvarohový nákyp
	        Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave
sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.
| 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 50-60 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom.
- Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a  vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi.
- Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút.
- Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím.