Tvarohovo-ovocná torta so želé
Foto: violeta
Jednoduchá a veľmi chutná torta. Jedna z našich najobľúbenejších 😋 😉
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
80 g |
|
20 g |
|
4 PL |
|
120 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
podľa chuti (Salko) |
|
Okrem toho: | |
cca 400 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
2 bal. (Dr.Oetker) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava korpusu: Bielky vyšľahám so štipkou soli do slabej peny. Pridám cukor a poriadne došľahám na pevnú penu. Do tejto peny metličkou vmiešam po jednom žĺtky, striedavo s olejom. Nakoniec jemne stierkou vmiešam preosiatu múku, postupne na 3-4 krát. Na spodok tortovej formy s priemerom 23 cm, zacviknem papier na pečenie. Boky potriem maslom. Formu naplním cestom. Pečiem 40 minút pri 150 °C na ohreve zhora a zdola bez ventilátora.
- 2
Príprava plnky: Všetky suroviny prešľahám. Salko pridávam podľa chuti, približne 1/3 konzervy.
- 3
Upečený a vychladnutý korpus prerežem horizontálne na dve časti. Spodnú časť nechám na papieri a vrátim späť obruč. Na reznej strane pokvapkám obe časti korpusu sirupovou vodou. Naplním rovnomerne plnkou a priložím druhú časť korpusu, reznou stranou dole.
- 4
Aj vrch môžeme trocha pokvapkať, najmä ak máme čerstvé ovocie. Ja som na túto tortu použila miešané mrazené ovocie a šťavu z ananásového kompótu. Kúsky ananásu som dala aj medzi mrazené ovocie.
- 5
Tortové želé pripravujem zo sirupovej vody, cukor už nepridávam. Použila som domáci bazový sirup. Tekutiny dávam o niečo menej ako je v návode na prípravu, aby želé dobre držalo. Dala som jeden balíček číreho a jeden červeného želé. Mrazené ovocie polievam len mierne vychladnutým želé. Pri čerstvom ovocí ho treba nechať vychladnúť trocha viac.
- 6
Tortu uložím, najlepšie na noc, do chladničky. Ale celkom dobre drží tvar už po 3-4 hodinách.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem @haji , pozdravujem 😊