Ovocná torta
Tvarohovo-ovocná torta so želé
Autor receptu: violeta
Jednoduchá a veľmi chutná torta.*
Jedna z našich najobľúbenejších 😋
😉
Postup
- Príprava korpusu:
Bielky vyšľahám so štipkou soli do slabej peny. Pridám cukor a poriadne došľahám na pevnú penu. Do tejto peny metličkou vmiešam po jednom žĺtky, striedavo s olejom.
Nakoniec jemne stierkou vmiešam preosiatu múku, postupne na 3-4 krát.
Na spodok tortovej formy s priemerom 23 cm, zacviknem papier na pečenie. Boky potriem maslom. Formu naplním cestom.
Pečiem 40 minút pri 150 °C na ohreve zhora a zdola bez ventilátora.
- Príprava plnky:
Všetky suroviny prešľahám. Salko pridávam podľa chuti, približne 1/3 konzervy.
- Upečený a vychladnutý korpus prerežem horizontálne na dve časti.
Spodnú časť nechám na papieri a vrátim späť obruč.
Na reznej strane pokvapkám obe časti korpusu sirupovou vodou.
Naplním rovnomerne plnkou a priložím druhú časť korpusu, reznou stranou dole.
- Aj vrch môžeme trocha pokvapkať, najmä ak máme čerstvé ovocie.
Ja som na túto tortu použila miešané mrazené ovocie a šťavu z ananásového kompótu. Kúsky ananásu som dala aj medzi mrazené ovocie.
- Tortové želé pripravujem zo sirupovej vody, cukor už nepridávam. Použila som domáci bazový sirup. Tekutiny dávam o niečo menej ako je v návode na prípravu, aby želé dobre držalo.
Dala som jeden balíček číreho a jeden červeného želé.
Mrazené ovocie polievam len mierne vychladnutým želé. Pri čerstvom ovocí ho treba nechať vychladnúť trocha viac.
- Tortu uložím, najlepšie na noc, do chladničky. Ale celkom dobre drží tvar už po 3-4 hodinách.