Ovocná torta

Tvarohovo-ovocná torta so želé

Autor receptu: violeta

Jednoduchá a veľmi chutná torta.* Jedna z našich najobľúbenejších 😋 😉

40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava korpusu: Bielky vyšľahám so štipkou soli do slabej peny. Pridám cukor a poriadne došľahám na pevnú penu. Do tejto peny metličkou vmiešam po jednom žĺtky, striedavo s olejom. Nakoniec jemne stierkou vmiešam preosiatu múku, postupne na 3-4 krát. Na spodok tortovej formy s priemerom 23 cm, zacviknem papier na pečenie. Boky potriem maslom. Formu naplním cestom. Pečiem 40 minút pri 150 °C na ohreve zhora a zdola bez ventilátora.
  2. Príprava plnky: Všetky suroviny prešľahám. Salko pridávam podľa chuti, približne 1/3 konzervy.
  3. Upečený a vychladnutý korpus prerežem horizontálne na dve časti. Spodnú časť nechám na papieri a vrátim späť obruč. Na reznej strane pokvapkám obe časti korpusu sirupovou vodou. Naplním rovnomerne plnkou a priložím druhú časť korpusu, reznou stranou dole.
  4. Aj vrch môžeme trocha pokvapkať, najmä ak máme čerstvé ovocie. Ja som na túto tortu použila miešané mrazené ovocie a šťavu z ananásového kompótu. Kúsky ananásu som dala aj medzi mrazené ovocie.
  5. Tortové želé pripravujem zo sirupovej vody, cukor už nepridávam. Použila som domáci bazový sirup. Tekutiny dávam o niečo menej ako je v návode na prípravu, aby želé dobre držalo. Dala som jeden balíček číreho a jeden červeného želé. Mrazené ovocie polievam len mierne vychladnutým želé. Pri čerstvom ovocí ho treba nechať vychladnúť trocha viac.
  6. Tortu uložím, najlepšie na noc, do chladničky. Ale celkom dobre drží tvar už po 3-4 hodinách.