Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami

ancicka - fotkaAncicka, 7. februára 2018 11:25
Ďalšie recepty »

Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótamiFoto: Ancicka

Jednoduchá šťavnatá tortička.

12
porcií
50 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
5 PL
6 PL
1 ČL
Plnka:
750 g
1 bal.
2 ks (malý)
2 bal.
podľa chuti
Na vrch:
150 ml (na prípravu parížskej šľahačky)
1 bal. (Dr. Oetker)
 (na ozdobu)

Postup prípravy

  1. 1

    Zo 4 vajec si upečieme tortový korpus. Vyšľaháme bielky do tuha a pridáme práškový cukor a zašľaháme ho do snehu. Potom zašľaháme do snehu žĺtky. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Vylejeme do tortovej formy. Dno tortovej formy si vyložíme papierom. Pečieme 20 min na 180 °C. /Alebo kto má svoj recept na korpus obľubeny, tak si môže upiecť korpus podľa osvedčeného receptu./

  2. 2

    Kým nám korpus chladne, pripravíme si tvarohovú plnku tak, že si tvaroh vysypeme do misky, pridáme podľa chuti práškový cukor a želatínu si pripravíme podľa návodu, ale z polovičnej dávky vody. Keď je želatína vychladená, zmiešame ju s tvarohom.

  3. 3

    Kompót si scedíme, šťavu použijeme na namáčanie piškót. Ja som si ešte pripravila kávu asi z 1,5 dl horúcej vody a 3 ČL instantnej kávy, ktorú som trochu a osladila.V káve som namáčala jeden rad piškót a ďalší v šťave.

  4. 4

    Z korpusu stiahneme papier a vložíme naspäť do formy, polejeme trochou šťavy z kompótu a naň rozložíme kúsky mandariniek a na to rozotrieme asi 1/3 tvarohovej plnky, na to namáčané piškóty. Postup zopakujeme a končíme piškótami.

  5. 5

    Na vrch si pripravíme podľa návodu parížsku šľahačku (vyšľaháme s mliekom), rovnomerne rozotrieme, ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.

    Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist