Tvarohová torta
Tvarohová torta

Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami

ancicka - fotkaancicka, 7. februára 2018
Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami
Foto: Ancicka

Jednoduchá šťavnatá tortička.

12
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
5 PL
6 PL
1 ČL
Plnka:
750 g
1 bal.
2 ks (malý)
2 bal.
podľa chuti
Na vrch:
150 ml (na prípravu parížskej šľahačky)
1 bal. (Dr. Oetker)
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo 4 vajec si upečieme tortový korpus. Vyšľaháme bielky do tuha a pridáme práškový cukor a zašľaháme ho do snehu. Potom zašľaháme do snehu žĺtky. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Vylejeme do tortovej formy. Dno tortovej formy si vyložíme papierom. Pečieme 20 min na 180 °C. /Alebo kto má svoj recept na korpus obľubeny, tak si môže upiecť korpus podľa osvedčeného receptu./

  2. 2

    Kým nám korpus chladne, pripravíme si tvarohovú plnku tak, že si tvaroh vysypeme do misky, pridáme podľa chuti práškový cukor a želatínu si pripravíme podľa návodu, ale z polovičnej dávky vody. Keď je želatína vychladená, zmiešame ju s tvarohom.

  3. 3

    Kompót si scedíme, šťavu použijeme na namáčanie piškót. Ja som si ešte pripravila kávu asi z 1,5 dl horúcej vody a 3 ČL instantnej kávy, ktorú som trochu a osladila.V káve som namáčala jeden rad piškót a ďalší v šťave.

  4. 4

    Z korpusu stiahneme papier a vložíme naspäť do formy, polejeme trochou šťavy z kompótu a naň rozložíme kúsky mandariniek a na to rozotrieme asi 1/3 tvarohovej plnky, na to namáčané piškóty. Postup zopakujeme a končíme piškótami.

  5. 5

    Na vrch si pripravíme podľa návodu parížsku šľahačku (vyšľaháme s mliekom), rovnomerne rozotrieme, ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.

    Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami - obrázok 5

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Isto chutná tortička, pekne vyzerá. Len pre upresnenie pre mňa - v texte...a zašľaháme ... mysleli ste žĺtka, prosím? Môžem použiť aj Váš recept na korpus bez oddeľovania vajec, nakoľko sa mi osvedčil...Ďakujem, pekný deň!
Aj mne sa páči, najmä s tou tvarohovomandarínkovou plnkou, tiež by som prosila upresniť bod 1), chýbajú žltky, či sa zašľahajú do snehu, alebo naopak?
Pěkný recept, takové dobroty jsou mi hodně blízké. @Finczi ano, jsou dva postupy při výrobě piškotového těsta. Je na tobě, co je ti bližší a nebo jak to cítíš. Já se rozhoduji na místě činu podle toho, jak to cítím. @Ancicka díky za příjemný a vděčný recept!
Áno @Haji viem... tak ako @An cicka som to este nerobila a keďže som si nebola istá, radšej som sa opýtala. Pokiaľ ide o piškótu, mám pred ňou,,rešpekt ". Stále tú svoju porovnávam s tou, ktorú robievala moja mamka a nie a nie to dosiahnuť... Už sa zo mňa aj doma smejú, že som stále nespokojná so svojou prácou. Čo už... keď vidím tie perfektné výsledky varecháčok, mám sa ja čo ešte veľa učiť. Pekný deň : )
Vyzerá prekrásne a určite je perfektná, ľahúčka, osviežujúca aj delikatesa zároveň. Takéto majú naši radi. Ukladám na príležitosť. @Ancicka , keby som chcela na plech, tak všetko zvojnásobiť ? Buď tak dobrá, napíš. Ďakujem.
Urobím len keď sa stretneme všetci a to nás je veľa. Tak po jednom kúsku, to by si ani túto dobrotu neužili. Fajn, tak to dám 2x. Díky.

Pridaj komentár k receptu: