Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami
Foto: Ancicka
Jednoduchá šťavnatá tortička.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
5 PL |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
750 g |
|
1 bal. |
|
2 ks (malý) |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
Na vrch: | |
150 ml (na prípravu parížskej šľahačky) |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Zo 4 vajec si upečieme tortový korpus. Vyšľaháme bielky do tuha a pridáme práškový cukor a zašľaháme ho do snehu. Potom zašľaháme do snehu žĺtky. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Vylejeme do tortovej formy. Dno tortovej formy si vyložíme papierom. Pečieme 20 min na 180 °C. /Alebo kto má svoj recept na korpus obľubeny, tak si môže upiecť korpus podľa osvedčeného receptu./
- 2
Kým nám korpus chladne, pripravíme si tvarohovú plnku tak, že si tvaroh vysypeme do misky, pridáme podľa chuti práškový cukor a želatínu si pripravíme podľa návodu, ale z polovičnej dávky vody. Keď je želatína vychladená, zmiešame ju s tvarohom.
- 3
Kompót si scedíme, šťavu použijeme na namáčanie piškót. Ja som si ešte pripravila kávu asi z 1,5 dl horúcej vody a 3 ČL instantnej kávy, ktorú som trochu a osladila.V káve som namáčala jeden rad piškót a ďalší v šťave.
- 4
Z korpusu stiahneme papier a vložíme naspäť do formy, polejeme trochou šťavy z kompótu a naň rozložíme kúsky mandariniek a na to rozotrieme asi 1/3 tvarohovej plnky, na to namáčané piškóty. Postup zopakujeme a končíme piškótami.
- 5
Na vrch si pripravíme podľa návodu parížsku šľahačku (vyšľaháme s mliekom), rovnomerne rozotrieme, ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pravdaže...pozdravujem.
Autorka 1. bod v postupe upravila - žĺtky sa zašľahajú do bielkového snehu.
Recept sa mi páči,hlavne tá plnka.Ukladám.
tak isto by to trebalo zdvojnásobiť,ale ja si myslím,že aj tak je to dosť.