Tvarohová torta

Tvarohovo-mandarínková tortička s piškótami

Autor receptu: ancicka

Jednoduchá šťavnatá tortička.

12
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 4 vajec si upečieme tortový korpus. Vyšľaháme bielky do tuha a pridáme práškový cukor a zašľaháme ho do snehu. Potom zašľaháme do snehu žĺtky. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Vylejeme do tortovej formy. Dno tortovej formy si vyložíme papierom. Pečieme 20 min na 180 °C. /Alebo kto má svoj recept na korpus obľubeny, tak si môže upiecť korpus podľa osvedčeného receptu./
  2. Kým nám korpus chladne, pripravíme si tvarohovú plnku tak, že si tvaroh vysypeme do misky, pridáme podľa chuti práškový cukor a želatínu si pripravíme podľa návodu, ale z polovičnej dávky vody. Keď je želatína vychladená, zmiešame ju s tvarohom.
  3. Kompót si scedíme, šťavu použijeme na namáčanie piškót. Ja som si ešte pripravila kávu asi z 1,5 dl horúcej vody a 3 ČL instantnej kávy, ktorú som trochu a osladila.V káve som namáčala jeden rad piškót a ďalší v šťave.
  4. Z korpusu stiahneme papier a vložíme naspäť do formy, polejeme trochou šťavy z kompótu a naň rozložíme kúsky mandariniek a na to rozotrieme asi 1/3 tvarohovej plnky, na to namáčané piškóty. Postup zopakujeme a končíme piškótami.
  5. Na vrch si pripravíme podľa návodu parížsku šľahačku (vyšľaháme s mliekom), rovnomerne rozotrieme, ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc.