Tvarohovo-makové rezy
Foto: ancicka
Tvaroh a mak, výborna kombinácia a chuť.
42
porcií
porcií
35-40 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 - 5 PL (podľa potreby) |
|
Plnka: | |
1/2 kg |
|
1 ks |
|
2 - 3 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
4 kopcovité PL |
|
6 kopcovité PL |
|
1 ČL |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín na cesto, vypracujeme cesto. Na doske ešte vypracujema na hladko.
- 2
Cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu a dáme na pomastený plech (25 x 30 cm). Na cesto nanesieme plnku. Plnku: Tvaroh vymiešame podľa návodu, nanesieme rovnomerne na cesto a na tvaroh rovnomerne rozsypeme makovú plnku.
- 3
Druhé cesto: Vyšľaháme s bielkov sneh, pridáme cukor a zašľaháme. Jemne zašľaháme žĺtky a zapracujeme múku s práškom do pečiva.
- 4
Na plnku vylejeme piškótové cesto a rozotrieme na celú plochu, dáme upiecť. Pečieme 30 -35 min na 180 - 200 °C. Po upečení necháme koláč úplne vychladnuť a ozdobíme čokoládovou polevou.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, ja som použila kupeny, ktorý je už s cukrom zmiešaný.