Tvarohovo-makové rezy
Tvaroh a mak, výborna kombinácia a chuť.
42
porcií
porcií
35-40 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 - 5 PL (podľa potreby) |
|
| Plnka: | |
| 1/2 kg |
|
| 1 ks |
|
| 2 - 3 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| Piškótové cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 kopcovité PL |
|
| 6 kopcovité PL |
|
| 1 ČL |
|
| (na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín na cesto, vypracujeme cesto. Na doske ešte vypracujema na hladko.
- 2
Cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu a dáme na pomastený plech (25 x 30 cm). Na cesto nanesieme plnku. Plnku: Tvaroh vymiešame podľa návodu, nanesieme rovnomerne na cesto a na tvaroh rovnomerne rozsypeme makovú plnku.
- 3
Druhé cesto: Vyšľaháme s bielkov sneh, pridáme cukor a zašľaháme. Jemne zašľaháme žĺtky a zapracujeme múku s práškom do pečiva.
- 4
Na plnku vylejeme piškótové cesto a rozotrieme na celú plochu, dáme upiecť. Pečieme 30 -35 min na 180 - 200 °C. Po upečení necháme koláč úplne vychladnuť a ozdobíme čokoládovou polevou.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ano, ja som použila kupeny, ktorý je už s cukrom zmiešaný.