Tvarohovo-lekvárové rohlíky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 29. októbra 2016
Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jemné, mäkké, nadýchané sladké rohlíky z kysnutého cesta ;-)

16 ks
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
200 g
100 ml
1 ks
3 PL
500 ml vlažné
42-50 g (kocka)
2 KL
1,5 KL
Plnka:
cca 350 g
1-2 PL
1-2 PL
1 ks
podľa chuti
1 bal
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do misky dame muku, cukor, sol ,soda bikarbonu a cele premiesame lyzicou. Potom pridame olej, žĺtok vajca, 3 pl jogurt a kvasnice ktore sme si dali napucat do 3 dl mlieka + 1 kl cukru. Zvysne 2dl mlieka som dolievala postupne, ako muka sala. Dostaneme polomäkké pomerne lepive cesto, ale nebojte sa neskor sa uz lepit nebude :-) Cesto pomučime a 3-4x ho prehnetieme do bochnika. Bochnik trocha poprásime mukou a dame na teplejsie miesto nakysnut cca.1-1,5 h.

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kym cesto kysne, si pripravime plnku. Ja som dala polotucny hrudkovitejši tvaroh, ktory som zriedila s vajcom a smotanou. Pridala cukor podla chuti a zo 2pl zlateho klasu. Že kolko smotany, alebo zlateho klasu/pudingu pouzijete,z alezi od toho aky mate tvaroh :-) Mne sa nakoniec podaril na redší než som chcela, ale v rohlíkoch stuhol a bol super štavnaty ;-P

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnute cesto vyklopime na pomúcenu dosku a prekrojime ho na polovicu. Jedno cesto dame bokom a druhe najprv rukami rozťapkame.

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvalkame ho na hrubku cca 7 mm, rozrežeme na 8 rovnakych časti, na ktore dame poriadnu PL tvaroh a aj lekvar. Cesto nasledne jemne a slabo (nie na tesno) skrutime do tvaru rohlika. Rohliky ukladame na plech s pečiacim papierom dalej od seba. Napokon ich potrieme bielkom vajca. Netreba nechat podkysnut. Pecieme v dopredu rozohriatej rure na 180 °C cca 20 min. Ale radsej si to sledujte, kedze kazda rura pecie trocha inak :-)

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rohliky krasne nakysnu ;-D Hned ako ich vyberieme z rury este horuce, ich potrieme maslom. Napokon nechame vychladnut :-) Ja som ich po vychladnuti troška posypala praskovym cukrom.

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rohlíky sú fantastické. Cesto je nielen vláčne, ale vdaka kombinácii droždia + soda bikarbony velmi jemne a nadýchané :-) Tvarohová plnka v spojeni s lekvarom je výborná. A rohliky su aj na druhy den mäkkučké a vláčne. Naozaj odporúčam vyskúšať ;-P

    Tvarohovo-lekvárové rohlíky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Voňavé a dobroučké rožky jsi napekla, milá @Cesminaz krásná práce, jsi šikulka! Takové dobroty mě magicky přitahují, hned bych dala testovací vzorek.
terinka55
Takúto šikovnú nevestičku by som brala všetkými desiatimi :-). Si ozaj šikovná, ale to som Ti už povedala 100x :-) Veľká pochvala s piatimi ***** Ti letí!


izabella929
Kto by dokázal odolať takej fajnotke.-) Milujem domáce kysnuté cesto v ktorom je zabalené pestré všeličo.-)S čajom, mliečkom ako stvorené.-)
ancicka
robievala som podobný,no miesto lekváru som dala nastrúhané jablká.tiež bol výborny.Skús.
bojar
To je krása, ja snáď odhryznem z monitora
marienka44
Práve začínam tieto krásne rožky robiť, ale sotva sa mi podaria ako Tebe.
Citr. šťava je spomenutá v rozpise plnky, ale v postupe už nie. Nemusím dať šťavu z citróna?
cesminaz
@Marienka44 (28.7.2017 07:33)

Milá Marienka,citronovu štavu zvyknem dat do tvarohovej plnky,aby mala lepšiu chut.Niekedy je tvaroh malo kysly a takej nevyraznej chuti :-) Tak preto ta štava.Tak nech sa ti rožky vydaria a pekny deň prajem ;-P
anina6
Dnes som spravila rohlicky podla tvojho receptu akurat napln bola pudingova. Vynikajuce.


cesminaz
@anina6 (30.1.2020 16:33)

Dakujem za správu, som rada že si bola s receptom spokojná :-) Pudingové museli byt tiez úžasné!
1x anina6




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia