Tvarohovo-kakaová kocka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15-20 minút
príprava
8-10 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suché suroviny zmiešame v miske. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme olej a po lyžiciach pridávame suchú zmes. Tretinu cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8 – 10 minút pri 175 °C. Takto postupne upečieme aj ďalšie dve tretiny. Po upečení cestá prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  2. Tvaroh: Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame spolu s maslom a vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, znova vyšľaháme. K zmesi pridáme ešte smotanu a opäť všetko vyšľaháme so stužovačom.
  3. Keď je tvaroh hotový, začneme postupne s vrstvením. Na prvý korpus dáme polovicu tvarohu, ktorý zakryjeme druhým korpusom a znova navrstvíme tvaroh. Navrch položíme posledný korpus a koláč dáme stuhnúť do chladu. Podávame so zmrzlinou a s ovocným pyré.