Foto: medovnicek
Recept som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2457 u užívateľky Mum. Výborné cesto, ktoré vydrží dlho vláčne, tvaroh, jahody a rebarbora sa výborne dopĺňali.
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
75 g |
|
1 KL |
|
0,5 PL |
|
30 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
|
|
1 ks |
|
2 KL |
|
Okrem toho: | |
|
|
Drobenka: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, na ktoré nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
-
2
Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
3
Po vykysnutí ho rozdelíme na dve časti. Ja som z každej ešte ďalšiu časť odobrala, rozdelila na dve a vyvaľkala prúžky, z ktorých som splietla okraj koláča
-
4
Plech si vymastíme, použila som plechy na pizzu a okolo obvodu položíme spletený okraj. Vyvaľkáme stred a ten položíme do prostriedka. Dobre popritláčame. Takto postupujeme aj pri druhom koláči.
-
5
Tvarohy vymiešame so žĺtkami, oba cukrami a solamylom. Vzniknutú plnku rozdelíme na dve časti a natrieme ňou povrch koláča - nešetríme. Zabudla som vyfotiť.
- 6
Naukladáme ovocie. Rebarboru som nakrájala na plátky, trocha pocukrovala a pokropila šťavou z pomaranča (nedusila som ju), jahody som len nakrájala. Pri pečení som mala k dispozícii len mobil, preto sú fotografie také nekvalitné.
- 7
Povrch posypeme drobenkou
- 8
Okraje potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry a upečieme.
- 9
Bol vynikajúci
- 6
@violetacamorova rebarboru som trocha ocukrila, ale ozaj len trochu, lebo cukor ide aj do drobenky, tak sa tá jej kyslosť aj s ňou vyrovnala
@afataga @modrykamen máte pravdu, s bravčovou masťou sú koláčiky vláčnejšie, tiež ju už častejšie používam do cesta