Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále

Autor receptu: medovnicek

Recept som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2457 u užívateľky Mum. Výborné cesto, ktoré vydrží dlho vláčne, tvaroh, jahody a rebarbora sa výborne dopĺňali.

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, na ktoré nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
  2. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
  3. Po vykysnutí ho rozdelíme na dve časti. Ja som z každej ešte ďalšiu časť odobrala, rozdelila na dve a vyvaľkala prúžky, z ktorých som splietla okraj koláča
  4. Plech si vymastíme, použila som plechy na pizzu a okolo obvodu položíme spletený okraj. Vyvaľkáme stred a ten položíme do prostriedka. Dobre popritláčame. Takto postupujeme aj pri druhom koláči.
  5. Tvarohy vymiešame so žĺtkami, oba cukrami a solamylom. Vzniknutú plnku rozdelíme na dve časti a natrieme ňou povrch koláča - nešetríme. Zabudla som vyfotiť.
  6. Naukladáme ovocie. Rebarboru som nakrájala na plátky, trocha pocukrovala a pokropila šťavou z pomaranča (nedusila som ju), jahody som len nakrájala. Pri pečení som mala k dispozícii len mobil, preto sú fotografie také nekvalitné.
  7. Povrch posypeme drobenkou
  8. Okraje potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry a upečieme.
  9. Bol vynikajúci