Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále
Autor receptu: medovnicek
Recept som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2457 u užívateľky Mum. Výborné cesto, ktoré vydrží dlho vláčne, tvaroh, jahody a rebarbora sa výborne dopĺňali.
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, na ktoré nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Po vykysnutí ho rozdelíme na dve časti. Ja som z každej ešte ďalšiu časť odobrala, rozdelila na dve a vyvaľkala prúžky, z ktorých som splietla okraj koláča
- Plech si vymastíme, použila som plechy na pizzu a okolo obvodu položíme spletený okraj.
Vyvaľkáme stred a ten položíme do prostriedka. Dobre popritláčame. Takto postupujeme aj pri druhom koláči.
- Tvarohy vymiešame so žĺtkami, oba cukrami a solamylom. Vzniknutú plnku rozdelíme na dve časti a natrieme ňou povrch koláča - nešetríme. Zabudla som vyfotiť.
- Naukladáme ovocie. Rebarboru som nakrájala na plátky, trocha pocukrovala a pokropila šťavou z pomaranča (nedusila som ju), jahody som len nakrájala.
Pri pečení som mala k dispozícii len mobil, preto sú fotografie také nekvalitné.
- Povrch posypeme drobenkou
- Okraje potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry a upečieme.
- Bol vynikajúci