Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor, rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a vykrojíme štvorce.
  2. Tvaroh vypracujeme s práškovým cukrom, hrozienkami a spolu s čokoládou dáme na štvorce z cesta a urobíme buchty. Poukladáme ich na plech tesne vedľa seba, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame ešte teplé, aby pri prekrojení vytekala rozpustená čokoláda.
  3. Malinová omáčka: Do vody pridáme maliny a cukor a varíme až kým nevznikne hustá omáčka. Omáčku prepasírujeme cez husté sitko, aby bola jemná. Môžeme ju podávať studenú aj teplú.