Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor, rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a vykrojíme štvorce.
- Tvaroh vypracujeme s práškovým cukrom, hrozienkami a spolu s čokoládou dáme na štvorce z cesta a urobíme buchty. Poukladáme ich na plech tesne vedľa seba, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame ešte teplé, aby pri prekrojení vytekala rozpustená čokoláda.
- Malinová omáčka: Do vody pridáme maliny a cukor a varíme až kým nevznikne hustá omáčka. Omáčku prepasírujeme cez husté sitko, aby bola jemná. Môžeme ju podávať studenú aj teplú.
|